Monday, October 14, 2013

Resepi: Puding Biskut

Salam alaik, salam Eid adha!
Rasanya lama Nopa tak kongsi resepi.
Nah, malam raya, try la buat Puding Biskut ni.
Serius mudah baq hangggggg!

Bahan-bahan:

10-12 Keping biskut cream crackers *Nopa guna brand Hup Seng*
2 biji telur
1/2 cawan susu pekat manis. Boleh lebihkan atau kurangkan ikut citarasa anda ya.

Caranya:

1. Panaskan pengukus anda.
2. Rendam biskut dengan air suam. Dah lembut, tapis,buang airnya. Ambil biskut saja tau.
3. Bismillah, ready blender. Masukkan susu and telur. Jangan lupa biskut anda. Blend semua bagi sebati.
4. Tuangkan atas loyang kecil anda.
5. Kukus 20-30 minit ya.
6. Sejukkan sebelum dipotong.

P/s: Nopa spread kan jem stoberi on the loyang saje nak nampak warna merah2 melati. Hehe. Oh ya,kalau nak hialngkan bau telur,boleh saja letak 1 sudu kecil esen vanilla. Selamat mencuba!

;)

No comments: