Monday, March 29, 2010

Buat insan bergelar fillah...




Salam and good day..actually this poem me dah buat since last year, and proudly tell, me menang as JoHAN pertandingan karang sajak IPBA last year by this poem..hehehe..*Astagfirullah..tak baik riak tau..*




So..this poem Nor dedicatekan khas untuk insan-insan yang bergelar sahabat,yang selalu ada menceriakan hari2 nOr...^_^





JALINAN UKHWAH FILLAH~


Senyuman itu pemula segala,
Ukhwah antara kita,
Ku tempuhi hari-hari ku dengan lebih bererti,
Kerna ku tahu sahabat ku tetap di sisi..


Kasihmu sahabat menyulam ikatan,
Dalam tawa ku ada tawa mu,
Dalam sedu ku engkau di situ,
Memberi kata menyuntik sukma,
Memimpin ku kembali kuat berdiri,
Membuat ku yakin diri,
Dalam menempuh jalanan hidup penuh ranjau berduri..


Sahabatku..
Ikatan yang terjalin ini kan ku genggam erat,
Dalam menyemai kasih bersulam kejujuran,
Dalam meniti makna sebuah persahabatan,
Kau tetap di sisi menemani..


Terima kasih untuk di hari itu,
Kala kau tersenyum kembali pada ku,
Lantas terjalin ukhwah antara kita,
Kasih sahabat bagaikan sakti,
Moga kita bersama dalam redha kasih Ilahi….



Salam ukhwah fillah:
NOR FATIMAH MD DON
900816-01-5402
B.ED TESL F 2.2

2 comments:

Nuraisyyah said...

oit..
ak xde dlm list ke..???
:(
hehehhe..
btw, nice post...:)

Nor fatimah Md don said...

hehe...ade..da dedicate to all my frens la dear...nak tag sumer tak leh lak..huhu....~