Friday, October 7, 2011

Short and sweet update

Assalamualaikum friends :))))
Yuppy yup!
I abandon my dear bloggie for quite long time.
The last time me updated my bloggie was 5years ago I guess.
:P
Ok,tipu.
Takde la lama mana pun tinggal bloggie ni.
Lebih kurang 3 minggu lepas kot Nopa ade update.
Yang me bengang kat sorang doktor kerek tu!
grrr!
Oh2,
Jangan d ingat peristiwa itu.
Mari cerita pasal lain.
ok,
recently ramai FB friends tanya,
'How was the weather in UK now?'
Awak2,
sekarang dah mula sejuk.
Dah mula nak kena selalu bawa payung.
Kena pakai jacket n coat dah sekarang.
Sedangkan omputih pun pakai jacket,apetah lagi orang jawe macam Nopa ini.
:P
Autumn atau nama jawenye musim luruh sudah pun bermula.
IMG_2501

Waktu malam around 9 malam camtu Nopa dah cepat2 cari socks.
Sejuk oi!
:')
Jalan along to university dah penuh dengan dedaun kering.
Pepokok pun dah tak berapa nak hijau.
Langit tak berapa nak biru dah.
Agak kelabu2 camtu.
Omputih2 kat sini pun dah kurang yang pakai baju warna warni.
Kesian betul diorang.
Bukan main banyak warna kat dunia ni.
Tapi bila musim luruh dah mula,
kaler baju pun ikut kaler dedaun yg luruh tu.
Boring je tengok.
:P
Kitorang from Malaysia je masih ceria.
Even lecturer me suka cakap,
u guys always colourful.
Saya bangga jadi anak Malaysia.
Tak terkesan pun dengan cuaca.
Tetap dengan cara kita.
*OK,macam takde kena mengena pun :P*
Tapi tengok gambar ni,
colurful kan2?
:'P

IMG_5944
And 
me now mula balik my volunteering work!
:')
First volunteering done on 1 October at Herne bay.
nama programme tu 'Bioblitz'
My job was kutip any specimen found along shoreline!
Serius best!
Kutip ketam,
tangkap udang,
tangkap ikan batu.
get to know species rumpai laut.
Langit pun cantik time tu.
Subhanallah.
:')
So below are some bits of the Bioblitz programme :
320799_2420988453681_1520547763_2631050_307911106_n
311057_2420975173349_1520547763_2631033_1572618626_n
293483_2420982413530_1520547763_2631041_1177918747_n
IMG_5761
IMG_5741

ha,
Sebelum terlupa,
2 October hari tu kitorang kat sini sambut Raya.
Memang raya shud b dah habis,
tapi since time raya ramai balik Malaysia,
so we had it when semua dah balik semula ke UK.
And it was fun!
Meriah!
;))
ooo
lll
IMG_5927
*Jemput makan semua!;)*
Oh2,

meh nak citer pasal kelas Nopa.
Nopa ambil kelas Mandarin as my elective for my second year ni.
My first class was awesome!
Ni hao!
[Hello]
Wo jiao Lisa Surihani,eh..Nopa!
[Saya di panggil Lisa Surihani,eh..Nopa :P]
Ni ne?
[Kamu pulaaa?]
hihi!
Tu je la pun yang baru diajar.
^_^
Ohya,
next week dah kena pergi sekolah.
Untuk term ni kami kena pergi primary school first.
Gementar.
:'P
Tapi tak sabar!
Sebab tengok anak2 omputih comey2 oi!
:D
Sandgate school.
Nanti google lah kalau nak tahu.
:)
Lagi ape ye nak cerita...
Oh,ada subject baru.
'CEI'
macam CSI tak bunyi?
hihi!
CEI stands for
Contemporary Educational Issues.
Best wok!
Tapi kena banyak buat reading!
:P
Ok2,
sekian saje la kot update dari Nopa.
Anak singa sakit gigi,
Kalau rajin nanti Nopa cerita lagi.
Dududududu~
:P
:P
:P
Awak2 semua,
doakan Nopa dan kawan2 kat sini ya.
:')
Till then,
ns
Cuddles and smooches!
Hey U!
Senyumlah sikit!
^______________^

2 comments:

norasikin md mustam said...

mott sangat comel..

norasikin md mustam said...

aq suke blogger kau..best sgt..teruja nak bce..