Monday, December 13, 2010

Part 1 : Masa Kecik2 dulu~

Salam and good day readers.
How are you?
Burp!!
Alhamdulillah!
Heh!Sendawa plak!
Kenyang makan karipap.

First time wat sendiri ngan kengkawan.
Slalu tu duk kacau ibu je.
Ni aku uli tepung sendiri!!hee~

*Eksaited lebih lak*
Thanks Ipah,Syin,Dila!!
Lebiu all!
^_^
*Gambar Karipap ade kat my FB*
Ngeeeeeeeee~
Ok.
Entri aku ari ni takde kena mengena pon ngan karipap.
Mahupun tepung.
Apetah lagi resipi karipap yang boleh di google walau di mana saje anda berada.
Dah.
Jom.
Try recall memori lama.
Flashback balik.
Korang semua masih ingat tak?
Masa kecik2 dulu
Kita selalu mintak mak kite beli mainan dalam kotak2 nih.
Bila...
Kat tv ade keluar iklan mainan baru.
Tora datang lagi!
Dinnnnnnnnnng Dangggggg!
tak pun,
Jo Jo!
Alaaaa...
Yang ade muka cam popeye tuh.
Yang ade muke mirip2 wajah doremon tuh.
Yang ade burung kaler biru,badak kaler ijau ngan jirapah tuh.
ok,
ni lah yang aku maksudkan.
tadaaaa!
*Google*

Bila kenang balik zaman muda2 kanak2 dulu,memang sweet walau tah pape je.
Hihi.
Padahal dalam kotak tuh cume beskot coklet ngan mainan plastik made in China jer.
Kalau Jo Jo mahal siket lah,Dalam tu dapat sumi.
Mainan pon canggih sikit.
Aku ingat lagi.
Aku pernah dapat kipas mini bateri 3A.
Comel je,kaler ijau neon.
ngaaaaa~
Canggih la kan dapat kipas mini tuh.
:P
Haaa...
Lagi 1.
Sumi.

*Google*

Term "sumi', ingat lagi??
hihi~
Tah dari mana datang term SUMI ni.
Sumi tu jelly pudding ah.
Takkan tu pon dah lupe.
Ish,lama aku tak makan sumi.
Cam teringin lak.

Oh,
jom tengok zaman2 sekolah rendah.
Darjah 1,2,3,4,5 mahupun 6.
alah,time dah masuk sekolah menengah pon main lagi kot.

"Main tiang"
Lagi2 time rehat.
Heee~
Mengganggu lalu lintas kat susur gajah je kan.

*Susur gajah~google*

Jap,ingat tak 1 game ni nama "main jadik2"
Sorang 'Jadi' yang len lari bertempiaran.
Yang dapat dikejar si 'jadi' tadi dia pulak yg jadi 'Jadi'.
Ha..
mungkin sebab tuh nama game nih 'Jadi2' kot.
Tenngggg!
Hehehehe.
Sukati aku je bagi sebab musabab nama game tu.

lagi,
ha...ingat game 'Zero point'?
Yang gune getah tempe tu.
Lompat2 atas getah tu.
Aku pun ingat2 lupe cara maen and 'level' game nih.
Ni la getah tempe
*Sumber:Google*



Lagi zaman game yang aku pernah main zaman kecik2..
Urm2,"Lubang tikus"
ha..ingat tak? Ingat tak?
Yang men lompat2 ade halangan tangan pihak lawan tuh.
Ke haku je yang maen nih...
=.="


Plus,Sape tawu "Ceper"?
Yang tutup botol tuh...!
5 'biji' ceper tu kena timbang,kena jentik.
Aku fail sikit men ceper.
Heh.
Kalah ngan abang aku.
Takpe.
Logik sikit kalah ngan seorang abg kan.

niha ceper.
*Sumber gambar:Google*



Oh,banyak lagi kot aku nak recall.
Seronok sangat zAman kanak2 dulu.
Sweet child of mine gitu.
Hehe~
Indahnya zaman kanak2 kan.
Masa tu takde assignment.
Masa tu takde masalah.
Masa tu takde banyak sangat benda nak fikir.
Yang kita tahu main,main,main.
Indahnye time tu!!!
Banyak sangat nak share zaman2 dulu punya cerita ni.
Tapi cam malas nak menaip panjang2 malam ni.
Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee~
So,aku wat tajuk entri ni Part 1 ok.


Till then,
Cuddles and smoochiess!


Hey U!
Senyumlah sikit!!
[^^,.]v

2 comments:

mera zati M.z said...

laaaa!!
semua pun fav kot...
main tiang, ceper, makan sumi lagi laaa...
kuang3!
heee :)

latest entry:
jom undi utk sokong kawan2 blogger

http://devilviernes.blogspot.com/2010/12/undian-blog-pilihan-msia-2010.html

-Faridz- said...

same la.. hhuhu igt mase kecik2 dlu.