Saturday, December 18, 2010

Part 2 : Masa Kecik2 dulu~

Salam and good day readers!
Apa khabar orang2 Malaysia?
Apa khabar orang2 Jakarta?
Apa khabar orang2 UK?
Apa khabar orang2 Perancis?
Apa khabar orang2 Jordan?
Apa khabar orang2 Aussie?
New Zealand?
Mahupun Brunei??
Eceh!
Cara aku cakap cam banyak sangat reader serata dunia..dudududu~
Huk2~tu semua adalah reference dari my traffic ye kawan2..
^_^
Mungkin saje ade yg tersesat mase blogwalking..
Ya..mungkin..
ngeeeeeeee~
*Sengih2 cam kerang nak kena bakar~=.="*

Okey2.
Jangan meleret.
Jom,
masuk topik.
"Masa Kecik Kecik dulu"

Maksud aku masa kecik2 bukan bermakna masa korang bersaiz kecik,atau berbaju sais S mahupun time korang masih kurus takpun kelihatan kecik d mata umum.
[ok,sila paham,aku ngah tensi ngan penambahan berat badan 2kg.]

Dengggg!
Pape tah aku merapu.
Al-maklum.
Menaip jam 1 pagi nia.

Aku sebenarnya nak ajak korang imbas kembali zaman sekolah2 rendah dulu.

Zaman kite tak sabo2 tunggu loceng bunyik.
Bila msuk kelas waktu pertama, tak sabo2 tunggu loceng rehat.
Lepas abes rehat,tak sabo2 tunggu loceng waktu balik.
Zaman tu,makan kat kantin,makan gune pinggan plastik je kan.
Zaman mee goreng 5posen,6posen jer sepinggan.
Zaman air sirap 2posen,3 posen,5 posen segelas.
Zaman kepok lekor seposen jer sekeping.
Zaman kuih muih tu 2 posen sebijik.

Aishhhh.
Sekarang takdapat ar.
Rindu amat kot zaman skolah2 dulu.
Innocent je kite kan time tuh.
Makanan pon murah.
[Ok,winter kat UK skung,so aku selalu lapo n ckp pasal makanan~=.=']

Lupakan makanan tu,
ni aku mawu tanya;
Korang ingat lagi tak?
Dalam kelas kite main pemadam.

*Sumber: Google*

Korang tawu kan camne maen pemadam nih?
niha gambar aku jumpe google tadi :
*Sumber:Google*

korang berjaya tindih pemadam pihak lawan dapatlah score kat situ..
Aish..sonok kot teringat zaman2 tu.

Selain game,
aku teringat betapa kite innocent masa kecik2 dulu.
Bukti??
Banyak.
Jom,aku citer mane2 yang aku ingat ikot zaman aku ek.
lalala~
ni,
korang pernah tak alami konflik ngan kengkawan mase kecik2 dulu.
Ala,biasa lah kot,
Conflict budak2..
tibe2,
"Tak nak kawan!"

Jeng jeng jeng.

Innesen giler kite time tuh.
"Tak nak kawan awk,awk gune pensel kite tak bagitahu pun."
"Kite taknak kawan awk,awk potong barisan kite."
"Ko jangan kawan dia tau,dia jaat,curik pen kite semalam."
"Kite taknak kawan dia,dia kedekut,eksyen,jeling2 kite lak tibe2."
"Taknak kawan awk,kite bagitahu mak kite awk buat kite."

Giler ah.
Main taknak2 kawan pulak dah.
Pastu duk hasut kawan lain jangan kawan ngan orang tu jugak.
Pastu maen jeling2 mata.
Alah.
Kejap je tu.
Dua tiga hari kompem baik semula,dah mintak maap.
Alahai.
Comel jer.

Lagi..urmm...
ha,tengok gambar nih.
*Sumber gambar:google*

Janji?
Awak janji tak bagitahu sape2 rahsia ni?
Janji tau,
Kite dah sep jari tadi.
ecece.
Dah abes pecaya lah kat kawan tu bila ikat janji,main sep2 jari cenggini.
:P

Lagi..
kalau korang terpijak kasut kawan,mesti korang bagi diorang pijak balik kasut korang kan.
Kononnye nak berlaku adil lah ni.
Sama2 kotor kasut tu.
[ke aku n budak2 skola aku je wat cam tu?:P]

*Sumber:Google*

haha.Siyes innesen.
Lagi bukti kite innesen time kecik2 dulu?
Ha..
Ingat tak term 'pengorek' pensel a.k.a pengasah pensel @ sharpener.

*Sumber:google*
Ok,ni pengasah pensil versi petak.
Dulu ade yang jenis bulat belakang ade cermin.
Penting wo cermin.
Lagi2 budak2 pompuan.
Nak betolkan tudung woo.
Bagi tajam muncung abes tudung wooO.
Ok,bukan pasal tudung,
aku taknak dcop perkauman wanita.
fiu~fiu~fiu~
:P
Sambung kisah pengorek pensel tadi ha.
Ingat tak...
Kalau ade kawan kite mawu pinjam kite cakap gini:
"Awak jangan tiup tau,nanti tumpul pengorek kite tu"
Ye2 oOo je tumpul kalau kite tiup.
Entah.
sampai sekarang aku tak pernah wat eksperimen la pulak.

Lagi..
Pensil warna.
Brand Luna.
Ada ingat??
heh!Ni gambar aku google lagi.
[Rajinkan aku,gagah g google gambo2 tu]

*Sumber:google*

Wah..pensil kaler luna ni kira mahal la dulu2.
So,kat kotak tu slalu tertulis.
"Tak boleh pinjam"
Aku ingat lagi.
Ade kawan aku wat gitu.
Dia bagi pinjam kt besfren dia je.
Heh!
Like I care.
Aku pon ade.
48 batang punye taw.
Aku pun agak kedekut nak bgi orang gune kaler Luna aku time tu.
Kalau kawan aku nak pinjam,aku selalu pesan gini:
"nanti letak balik tau kat tempat dia"
Sayang woo.
Santek2 kaler dia.
Haha.
Innesen ke kes kedekut nih?
[At least aku tak tulis tak boleh pinjam cam classmate aku tu]
:P

Lagi2~
Ingat tak :
"Alif Lam Lam Ha,siape curik dosa besar"
"Tipu dosa mati seksa,masuk neraka padan muka"
Ha....ewah2...kecik2 dah pandai kite kan cakap camni.
Tawu pon hukum2 nih.
Dah besar2 tak ingat pulak pesan2 cam ni ha.
Dudududududu~

Ok.
Setakat malam ni tu je yang leh aku recall balik memori2 lama.
Oh Ooh!
Rindu sangat kot kat zaman sekolah2 dulu.
Sweet2 je time tuh.
Tawu nak maennnnnnn je kannnnnn??
Heh.
Begitu lah kite suatu ketika dulu.
Mase kecik2 dulu.
Sangat innocent,
sangat lurus,
sangat sOk2 suci je hati tu kan.
:'P

Dah besar2 gini.
Pening.
Banyak benda nak pikir.
Oh.
Hidup ini tak pernah semudah yang kita harapkan.
Takpelah,
Hidup penuh ujian n cabaran,
barulah adventure!~[Norfa,2010]

Sekian saje kate2 kosong NoPa ari ini ye.
Mahu tidur.
It's 2.25 am ady.

Till then,
Cuddles and smoochies!!

Hey U!
Senyum lah sikit!!
[^_^.]v

6 comments:

starzieti said...

hehe ! nice entry..=)

Azham Vosovic said...

hehe, ni mesti kes rindu tahap gaban ni.. haha, da x boleh ulang balik zaman kecik2 dulu... sedih kan?

ANyway, aritu sebelum balik rumah lps abes exam, kitorang ramai2 main "baling selipar" tau kat gym IPBA> best sgt! hahaha....

mera zati M.z said...

kak nor,
kmau dah terKENA!!

http://devilviernes.blogspot.com/2010/12/contest-by-blog-sudut-hati.html

:)

IFA Athirah said...

waah.u remind me time i kecik2 dlu..rindu whoa!! http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

iLa SaHaR said...

haha.. memang betul tuh...

bole plak tuh nak kawan pura2 je... gara2 bergaduh

uChu aNn!e said...

wah tergelak sorg2 bace entry nie...heheh