Tuesday, September 13, 2011

Cepatnya setahun tu kan?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sungguh hati ini berada dalam resah gelisah serta gundah gulana.
Semuanya bagai serba tidak kena.
Ku hitung hitung hari di kalendar,
rupanya kurang lebih seminggu yang berbaki.
Adapun belum puas diri ini melepas rindu pada ayahanda dan bonda,
diri ini harus kuatkan hati,
gagahkan jiwa mengucapkan kata pergi.
InshaAllah,
tanggal 21 September akan terbanglah kembali si dara ini.
Pulang untuk menimba ilmu yang berbaki.
Nun jauh di rantau abang, eh rantau orang.
Bezanya antara benua.
Masanya juga tidaklah sama.



denggg!
takpayah nak sedih sangat.
Padahal happy je jugak sampai UK nanti!
:')
*Sedapkan hati weyh*

Ok2,
hari ni 13 hb kan kan?
Pejam celik,
makan tido,
Kejap je pun dah setahun!
Ye,
Happy 1 year my C2C3 friends!
Tiba2 rasa mak aihhhh....dah setahun dah rupanye kita terbang UK nuhhhhh~
untuk seniors,
happy 2nd years!hehe!
:P
Masa baru kat UK dulu,
kemain lama rasanya tak menyabar nak balik.
Pastu sekarang ni bila dah balik,
aik,
cepatnye la cuti 3 bulan dah nak habis,
next week kena terbang semula.
Oh2,
sungguh,
masa betul2 terbang.
*Direct translate weyh : Time really flies :P*

Dulu kan,
masa mula2 kat UK,
depan kedai pun nak bergambar!
P9180031
haha!
Biaselaaa....
Masih jakun nengok bangunan2 kat sana.

P9190001
Pastu2,
asyik mengadu sejuk.
See,tebal tak pakai?
Padahal baru autumn je time kitorang sampai dulu.
Biaselah,dah biasa berpanas kan~
:'P
Tak perlu rasenye gambar bebanyak,
sebab korang dah tengok betapa banyaknye gambar me kt FB kan~
:P
ok,ada 2 soalan yang selalu di tanya:

1. Macam mana makan?
Ok la,for me,makanan not a big problem.
Kami masak kat sana.
Ye,
kat UK ni la macam2 masakan me cuba.
Kalau duduk kat Malaysia?

Sebulan sekali kot baru try masakan baru.
Sebab kat Malaysia kedai makan bersepah.
Kat sana,
kedai makan banyak,
tapi not Malaysian food lah kan.
Halal food?
Kebab la paling glamour~ :)

Bila dah mengidam sangat makanan Malaysia,
memang touching weyh.
Rasa nak terbang balik je time tu.
yela mana nak cari benda2 ni kat sana:
Sedap weyh!
Nak buat sendiri?
Tah hape rase!
TEMPE tu weyh..TEMPE!
Reti ke nk buat?
Durian,
Kepok lekor..
:')
Takde air sirap la!
Dah la me ni penggemar sirap bandung tegar!
So,kali ni balik memang dah beli siap2 sebotol ibu sirap!
Besar punyeeee!
:'D

2. Pukul berapa ye kat sana?
Ok,jarak masa kami dengan Malaysia is 7 jam.
Tengok,bukan saje jarak kita jauh,masa pun jauh beza!
Tapi di hati dekat kan?
:')


Me ade 2 tahun lagi kat sana.
This 21/9 akan terbang balik ke UK dari LCCT.
Tahun depan,entah balik entahkan tidak.
:')
Ok,cukuplah update ni kot.
Terimalah pantun dua kerat orang dilemma :
"Tuai padi antara masak,
malasnya saya nak packing luggage"

Sekian dulu dari Nopa!
IMG_5320
notakaki:
Alang2 berdoa,jangan lupa doa untuk kebaikan semua sebab..Orang muslim yang mendoakan orang lain secara diam-diam, akan disambut malaikat dengan berkata: "Semoga untukmu juga" (HR. Muslim)~^_^ ♥





3 comments:

Teritorial Seorang Penyamun said...

norfa.... mesti kamu x kenal saya kannnn

NorFa NFMD said...

dah kenal...dah stalk blog..haha :D

Nedhamzah said...

akak, kat sane blaja cane ek?