Tuesday, November 23, 2010

Salam Canterbury : Part 3...Salam Aidiladha!:)

Salam and good day readers!
Hoyeh2!!
Sudah done ngan my Learning Biography presentation meh~
Alhamdulillah~Sekarang cuma mengharap dapat markah best~hee...doakan aku ek!!
:')
Oh ya,raya haji baru je berlalu kan.
First time nih raya jauh dari family.
Jauh beribu batu nautika.
Jauh antara benua.
Jauh hanya di mata.
Tapi di hati tak ku lupa.
Waaah!
Ayat power tak?
:P

Meh nak citer pengalaman beraya di perantauan ni~*eceh!!*
Raya haji kat Malaysia Rabu kan?
Kami d UK raya ari Selasa,sebab ikut peredaran bulan,kalendar Islam awal sehari.
Ari Isnin tuh,aku dan Housemates terchenta semuanya bertungkus lumus shopping barang dapur kot!
Semangat nih nak masak2 raye.
Ye la.
Mak Ayah jauh.
Kawan2 je yang ade bersama kat sini.
*Ayat pancing bagi korang tacing2 sikit~:'P*

Malam tuh,kami masak puas2 tau.
Makan pon puas2.
Hee...Napsu makan takleh ikot sangat!
Kak Ten masak Ayam percik resepi ayah dia.
Resepi dari Kelantan katanya.
Aku lak selaku orang Johor maka dengan semangatnya masak Kuah Lodeh Johor.
Walaupon takde tempe.
Wuuu~
Kurang sikit nikmat lodeh tu.
Then,kami sama2 masak daging black pepper.
Nikmat kot dapat makan daging.
Tapi bukan daging korban.
Daging tu kami mintak tolong kawan dari London belikan sebab kat Kent susah giler kentang nak jumpa daging lembu HALAL.
Oh!
Rindunye sup tulang!
Nak masak rendang,tapi kelapa takde,takleh nak wat kerisek.
Urm2~
Rindu rendang Mak Mah~Bonda terchenta!
:')

Takpelah,orang kat Palestin,Iraq tu tah makan ape la.
Syukur la aku masih leh masak and makan sedap.

Oh,
touching lagi!
Heee~

Ok2.
Masuk cerita jamuan raya aji lak.
Kami Malaysian Society kat Canterbury ade Potluck Aidiladha 20 November lepas.
Meriah.
Rasa dekat ngan keluarga.
Eceh!!
:P

Sekali ngan senior2 kami.
Oklah.
Banyak makanan.
Ada satay.
Lama ok tak makan satay.
wuuuwuwuwuwuw~
Tapi aku dapat rase secucuk ja.
Tengok lagi sekali takde dah.
Tanggg!
Hahaha.
Nasib sempat amek secucuk tuh!
Kalau tak kempunan u!
:P

Aku wat puding roti je untuk majlis tuh.
Hanya tu yang mampu.
Dududud~
Haha.
Padahal malas nak masak benda yang complicated!
Oklah.
Nah,kongsi kemeriahan kami beraya di sini dengan gambar2 ni.



Salam Aidiladha~:)

 
 
 
 

Ha..tengok2..
meriah tak?
Bila keluarga jauh di mata,
kawan2 lah sedara kita kat sini tawu?
:'D
So,
berbuat baiklah sesama insan.
Sungguh,tak kenal,tak cinta.
Heee~
Manisnya mereka yang berpegang pada ukhwah tu.

So,sekian saje laporan terkini salam dari Canterbury.



Lain hari akan ku lapor lagi ek.
Till then,
Cuddles and smoochies!!
Hey U!
Senyumlah sikit!!
[^_^.]v

1 comment:

salLyNa said...

wah .. besh2 ..
ngee .. =)