Thursday, February 10, 2011

Part 3: Masa kecik2 dulu~

Salam and good day readers!
Senyum tak perlu kata apa2~
heee!
[^_^.]v

Actually,
So sudden,aku cam rindu je zaman kecik2 dulu.
Zaman kanak2 Ribena tu ha!
*Ok,rindu nak minum Ribena!Ribena kat UK tawaq habiaq,tak pekat cam Malaysia~:'(*
Pastu terkenang la aktiviti2 yang digemari time kecik2 dulu tuh.
Antaranya?
Tengok TV lah!
Pepagi Sabtu atau Ahad tuh dak tercongok depan TV tuh ha.
Nak tengok katun.
Eh,
ade yang lost ek kenapa now aku cakap dah Part 3?
Ok2,
Yang tak baca lagi Part 1 and Part 2, klik sini:



Ok
Sambung cerita
now aku nak cakap pasal kartun2 kat TV yang famous masa kita kecik2.
Bagi yang lahir era 80an and 90an,
korang ingat tak diorang nih?


1. Usop Sontorian dan ayamnye name Selebet~ngeeee!Akak dia aku lupe lak namenye,tapi yang aku ingat akak dia ade tahi lalat kat mulut!ekeke!
:D


*Google*

2. Ok,aku suke giler kot katun nih!
Yokies~
Kartun tinggal kat rumah telur!Sangat shomel!
Rindu nak tengok..kat youtube takde pon1
Nostalgic betul!:')


*Google*
Animasi Yokies merupakan antara siri animasi oleh Eurofine (M) Sdn Bhd yang terawal muncul di kaca televisyen kita dibawakan oleh RTM pada September 1997 . Bermula Februari 1998, siri Yokies telah disiarkan di TV kabel Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz sebagai kempen promosi. Animasi Yokies turut dialih bahasa dan disiarkan secara internasional ke Selatan Asia,Timur Tengah dan US. Korang mesti telah tengok animasi ni yang mempunyai telatah tersendiri setiap karektar yang dihasilkan. Setiap episod memberi pelbagai pengajaran disamping membuatkan kita ketawa. ~Sumber: Google


3. Keluangman~and partner dia nih nama Tiongman kan?? Correct me if salah~:)
Pastu ade sorang Inspektor Sahab~Betul ke?
^^"





4. Sang Wira! Yang nih ala2 Doremon pun ade aku tengok. Tapi tetap best jugak.Dia boleh cipta macam2 alat teknologi kan2??
^_^



Then,tengok gak katun dari luar Malaysia,
err..korang ingat this 1 tak?
Ferdy..Cerita semut dan serangga2 yang lain.Best cita nih.
Aku sukee~heee!
:P

*Google*
Lagi,
"Dengan kuasa bulan akan menghukummu!"
Haha~
Tag line Sailormoon!
Suka jugak!
:'D


*Google*


Lagi,
of course Power Rangers!
Heh!
Aku siap berangan nak jadik Ranger Pink ok!
Adek aku Merah,abg aku Silver. Tah diorang ingat lagi ke tak time kitorang duk rebut nak jadik ranger mana~
Lawak je,gagah kot nak cop2 jadik ranger kaler ape!
Haha!
:P

Ekeke!


Yang nih pun aku suka:



Hey Arnold!!!
Dia tinggal ngan atok dia,then girl yang reben pink besar tuh nama Helga~Best cite nih!


Dexter Lab pun best!



Pokemon pun!



Cop!Yang ni pon aku layan,kalau pepagi sangat dah buka TV tuh,citer nih dulu la jawabnye!





Ni comel!

Teletubbies!
Tinky Winky!Gypsy! Lala!Po~
*Aku tak ingat sangat name dak2 comel nih!Ingat Lala n Po jep!Salah maap lah ek~:P*


Banyak sangat nih kalau nak cerita..hehe~
Siyes kalau ingat diorang ni rasa rindu sangat masa kecik2 dulu.
Budak2,tengok kartun lah kan,
takkan nak tengok Wanita Hari Ini kan?
Takpun HMI!
Ngaaaaaaaaaaaaaaa!
:P
Korang lak,ape cer?
Ke tak tengok pun katun2 nih?
:P
Yang all time favourite aku?
Ni ha:



Anak2 Sidek!
Dulu rajin giler beli buku dia sekali!Ehe!
*Agak2 kalau Misbun Sidek terbaca kang dia terharu tak?:P*



Doraemon!



Ninja Boy! Hemo2!





And me love this 1 the most!



Oggy and the cockroaches!!
Walaupun katun bisu,
korang tetap menjadi pujaan hatiku!
Siap simpan dalam my lappy lagi nih video korang!
heee~
:P


Ok2
Banyak sangat cartoon dah nih!
Ehe!
Agak nostalgic bila dikenang-kenang kan??
Sweet child of mine gitu lah kononnye!
hihi!
:')


Till then,
cuddles and smoochies!


Hey2,
Hey you!
Senyumlah sikit!
[^_______________^.]v


notakaki: Masa kecik2, semua benda indah! Pastu kuat nangis,kuat merajuk,selamber yaya gelak2 kat orang lain,emotion pun macam2~ tak kesah pun pakai baju hape, buat muka burok camne,tetap rasa comel.Bila dah besar2 nih,gile control,nak2 nampak ayu jek!
:P
:
:
:
:

*Tak senohong amat budak sorang nih!*

5 comments:

shaa bonitaa said...

same la..kite pon suke katun2 tuh! terbaeklah..heeee

BRAD said...

yang usop sontorian tu akak die name kak mona.

Abhamz said...

salam, elok jika ada kisah anak2 sidek disambung semula kisahnya...menarik dan sbgi satu motivasi bagi bakal pemain badminton negara.

nohskywalker said...

power rangers is the best..epic!!!..haha

NorFa NFMD said...

yuyue:heee...suke sgt tgok katun dulu2!

bib: ngeee!dh ingt kak mona!!tq!!^^

abhamz :wasalam..setuju!^^

noh: haha...hey,kite kan ade geng raners merah kt canterbury nih!:D