Sunday, January 9, 2011

Pesan Nenek,Dengarkan~:')

Salam and good day readers!
Yo wassup!
Eh,
Assalamualaikum...
Ha,kan molek bahasa bagi salam gitu, semolek cik penulis en3.
Ehem!
:P
*Sopan tak?ehe!Jari sempat tunjuk peace!Gambo time kena jadik cikgu praktikum memang ah!:P*


Ok2..Ramai update status kat FB katanye tak puas hati Ana Raffali menang.
Ala..Rilex la der...
Dah rezeki dia menang.
Aku pun honestly cam frust gak sebab my superman Faizal Tahir tak menang.
Oh Faizal!
*Drooling!ekeke*
Rasa nak nanges je tadi Faizal tak menang part lagu.
Nasib baik aku tengah skype ngan nenek terchenta.
Kena control babe.
Tak pasal emo depan nenek.
Ok,tukar panggilan nenek tuh.
Aku panggil nenek aku "Nya-i" tapi ejaan dia sebenar "Nyi"
Ha..kata orang jawa!
Heee!!
ok.Sambung.
Aku tensi sikit kot Faizal tak menang!
Huhu.
Emo2.
Tapi aku chillax je depan Nyi aku tadi.
Kompius lak Nyi aku tuh tengok cucu dia emo kang.
Hihi.
Plus Nyi aku banyak bagi pesanan.
Yang bagi aku cam comel je nyai aku ni.
Haha.
Dia asyik ulang cakap camni; 
"Fatimah..Fatimah..alahai cucuku jauh"
Touching ok time dia cakap camtu ulang2.
:')
*Fatimah is my second name yep!:)*


Lagi pesan Nyai.
"Jangan carik jodoh omputeh, carik orang Malaysia je"
Aku gelak2 sebab rasa pesanan tuh comel n kelakar.
Dan2 tu Nyai aku kata,
"Orang siyes ni,betol2 cakap nih"
Ehe!
Sorry lah nyi..
Tergelak sebab rasa nyi sangat comel!
^_^


Lagi pesan Nyi tadi,
"Makan jangan lah banyak2"
Haha!
"Makin bulet!"
*bukan typo,tapi memang sebut gtu.Nyi aku jawa yep!ehe!:P*


Ok.Macam ibu aku dah ha.
Ibu pun sambung,
"Tengok Nor,Nyi pun cakap Nor bulat dah"
Pesanan sama je.
Nyi cakap muka aku makin bulat.
Uhuk!
--.--"


Pastu kan paling touching,
dah jam 1230 mlm kot Malaysia tadi.
Tapi Nyi aku cakap tak ngantuk lagi.
Padahal aku tahu, dia mesti penat.
Yela,abah baru p amek dia kat Muar siang tadi.
Aku kata Nyi p la tidur,rehat2.
Dia cakap;
"Taklah,tak penat pun. Nanti tidurlah.Alahai jauhnye cucuku"
Dia ulang lagi word "Jauh"~
Fuhhhh!
Sebak kat hati,Allah je tahu.
Ibu pulak cakap kat nyi,
"Ibunye ni rindu sampai cium skrin laptop ni ha"
Abah menyampuk,
"Abahnye kalo rindu selalu2 tengok bilik dia"
Ibu, Abah, Nyi.
Rindunye!!!!
:')


ok,
InshaAllah will be back on 4 July 2011.
Korang doakan semua berjalan lancar ye.
Now count down je.
Lebih kurang 6 bulan.
Ok.
Abaikan.
Focus dulu my exam on May nanti.
Tapi,
Siyes!
Malaysia dah memanggil-manggil ok.


Hurm2~
Aku mengaku aku anak manja.
Ala,
Tak masuk neraka pun ha manja ngan family~
kan2???
:'P
aku tahu aku kuat,
manja2 aku pun aku leh tahan hidup jauh dari diorang.
Sekejap je ni.
Bertahan Nor!
Semangat semangat semangat!
:')


aha.
Dah la tuh.
Kang aku nanges kang.



*Aku curik gambar nih kat album gambar Abang Sepupu aku,ni lah my nyi!*
*Gambar raye last year d Muar!:)*

Oh ya,
presenting to you,terimalah;


ehe~my 2nd name is Fatimah btw~
Perasan jap ngan lagu ni~:P

Till then,
Cuddles and smooches!
Hey U!
Yes U lah!
Sakit2 gigi pun,senyumlah sikit!!
Heee~
[^_^.]v

3 comments:

MadToadDoughLogy said...

dont wanna comment much....awesome blog, btw where is the like button again??

NorFa NFMD said...

haha~wink2~^_^

and i say said...

x de la bulat sgt nor..jie lg bulat ni ha..haha..xpe2..kte jd bulat brjemaah ye..^_^