Friday, January 7, 2011

Salji.

Salam and good day readers!
Awak sihat?
Mereka sihat?
Semua sihat?
Alhamdulillah!
Saya pun sihat belaka di sini.
Heee~
*Koya sokmo duk gune sya awak!:P*

Okeyh2,
bila semua orang sihat maka bolehlah anda semua membaca belog burok ini tanpa sebarang halangan kan2..
ngeeeheee~
^_^
bydaway,
winter break meeting its end 2 hari je lagi nia..
wuwuwwuwu!
But it's okay!
Aku pun dah lama sangat tinggal buku!
=.="

Tawu tak sekarang nih weather forecast meramalkan kami akan menghadapi hujan je tiap ari nia..
AigOoo...mesti kami akan dalam kebasahan dan kesejukan ke kelas nanti..
Tak syok ah!
Jalan kaki 5,6 minit tak pe gak~
Nih 20-30 minit ok!
AigOo!
AigoO!
Sejuk,basah...
tak suke tak suke tak suke ye!
>.<

Ok fine.
Lari topik.
Aku nak citer pasal salji sebnarnye niha.
Salji.
Uish.
Orang ramai tanya, best tak salji?
Ade pulak cakap, Best la dia dapat maen salji.
Ade lak komen, uish...kan best kalau Malaysia pun ada salji.
Ok.
Dulu kecik2 selalu berangan.
Selalu imagine,camne lah salji tuh.
Selalu duk tengok kat cite omputih.
Cite Home Alone tuh.
Now,Alhamdulillah.
Kadang2 aku cam tak sangka,
i'm far far away from tanah tumpah darah aku.
*Tacing2 palk~:P*

Hihi.Dah2,not time utk tacing2 ok~
Salji.
My comment,

"Subhanallah!

urghhh!!
Salji for first time memang heaven!
Sangat sangat sangat sangat laaaaaa CANTIK!"

Dunia diselubungi warna putih,
mak aih..sesuci salju je nampak!
Siyes nih!
bukan nak jiwang yep.
Santek santek santek!
:')

Macam mana rasa pegang salji?
Ok,
macam ABC without sirap air gula bagai.
Tapi lagi halus.
Sangat halus.
Soft.
Aish.
*Cam terharu gile dapat rasa semua nih*
:')

ha,
macam kapas kot!
Tapi sejuk.
*Opkos lah kan..:P*
Texture salji tu sangat halus.
And tahu kan 'snow flakes'?
Ha,memang cam tu la rupa dia cam kat kartun2 tuh.
Cantik.
:')

Ok,
memang jakun kot jumpa salji memula tuh!
Hihi~
Omputih pon jakun ok!
Dudududududu!
:P

huh!
Tapi tu masa memula je.
Seminggu ada salji.
Lepas 2 minggu mencair dah.
Then nak dekat Krimas ri tu,
MashaAllah,lebat!
Satu petang tu je pun lebat terus tebal salji kat luar.
Masa aku g jalan2 London~Birmingham and Sheffield~
Whoa,1 ujian ok berjalan dalam salji!
Ok,korang sila rujuk my video nih :


and time tu suhu was -13 deg.
Oh my!
-13 ye kawan2.
2,3 degree pon dah ketaq!
Ni plak -13..
oh Oh oh!
1 ujian yang besar..
:')

ok2!
takyah emo lebih2.
Now nak share gambar2 masa jalan2 dalam salji tu:















Urm2..camtulah salji..
Aku demam kot time jalan2 tuh.
Kat Leicester aku takde bergambar pun cuz me tak ikut diorang g jalan2 ari tu.
Tak larat meh..
:'(

Sejuk sangat sampai headache.
Sabar je lah.
:')

So,tu je kot pasal salji.
Kesimpulannya?
Salji memang best,
cantik for sure..
but later on will rasa sangat tak best berjalan dalam snow tebal.
It's really hard to walk in snow.
Licin pon ye,
Sejuk sampai tulang belulang ok!
Even layers of baju pun,sejuk gak!
wuwuwuwuwu~
:'(

Lagipun,
Tak leh pakai santek2 time sejuk.
Jaket tebal tuh je la leh pakai!
:P

Haha.
Till then,
Cuddles and smooches!

Hey You!
Senyumlah sikit!
[^_^.]v


p/s:Pape pun,aku sangat bersyukur,sebab Dia beri aku peluang rasa salah 1 nikmatNya kat dunia ni..Alhamdulillah,thank you Allah..:')

5 comments:

mera zati M.z said...

suke gambar ade bulan tuuuu,,awww~~ <3

NorFa NFMD said...

alolo~^_^

iLatito GriMaLdi said...

oh macam ni ea salji..hihi..baru tau..
ekekeke.. =)

NorFa NFMD said...

haha...amboi kak ila..:D

Azham Vosovic said...

aiyoo, itukah salji? hehehe